pühapäev, 6. august 2023

 DKG Rahvusvaheline konverents Tamperes

DKG rahvusvaheline konverents toimus Tamperes 26.- 29. juulil. Ettevalmistused selleks konverentsiks algasid juba septembris 2020, kuid Covid 19 sundis konverentsi edasi lükkama. Pikalt tehtud kaunikene! Ja tõesti, konverents oli edukas – mõtlemapanevad ettekanded, huvitavad kultuuriprogrammid õhtuti ja muidugi suurepärane toit.

Meil on hea meel, et Saskia ettekanne ’Kuidas ’venelastele’ õpetada ajalugu’ oli väga edukas. Suurepärane esitus, Saskia, ja väga positiivne järelkaja. Deltakad olid üldse rohkem nähtavad – Jelena osales paneelis keskkonna jätkusuutlikuse teemal ja Margarita juhatas 4. plenaaristungit. Teemad olid tõsised. DKG Rahvusvaheline president Debra deBlank teatas, et DKG vajab muutust ja kiiresti, et peatada liikmeskonna vähenemist. Kunagine kõrghetk 168 000 liikmega on kahanenud 52 000ni. Samas nentis Nita Scott, et DKG on vananev organisatsioon. Peagi on võimalik kuulda liikmete laiaulatusliku uuringi tulemustest ja kavandada uusi strateegiaid ja tegevusi.

DKG Eesti delegatsioonis oli 12 liiget. Tore! Kahju on sellest, et regionaalsed konverentsid on 2018.a. alates ümber nimetatud rahvusvahelisteks ja sellega seoses on kadunud riigilippude tseremooniad ja lahkuvate ning uute presidentide tutvustamine. Liputseremoonia on ainult rahvusvahelistel kongressidel USAs.

Järgmine kongress Euroopas toimub 2025.a. Inglismaal.


Margarita juhatab 4. plenaaristungt teemal 'Jätkusuutlikus'


Delta oli esindatud 3 liikmega - Jelena, Margarita ja Saskia


Osa Eesti delegatsioonist Muumitrolliga


Eesti liikmed enne pidulikku lõpuõhtut. Siiri Vimberg (punases) on DKG Eesti president 2023-2025




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar